TeploCeramic Infrapanel Technológia Ismertetők

Felhasználási területek

TeploCeramic infrapanelek felhasználási területei

A TC, TCM modelleket fő és kiegészítő fűtésként használják. A kerámiából készült infravörös panelek több féle helységben is felhasználhatók.

 • Nyaraló fűtése

  Termosztát segítségével beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, hogy érkezésünk előtt néhány órával felfűtsük a helységeket. Időzített kapcsolóval beprogramozhatjuk a TeploCeramic panel bekapcsolását. Az eredmény meleg és komfort a helységekben, minimális beüzemelési idő és villamosenergia-költségek.

 • Lakások fűtése

  Kis alapterületű lakásokban a gazdaságos terület kihasználás érdekében, javasolt a 15-milliméteres négyzet és négyszög alakú elektromos fűtőpanelek használata. A nagyobb szobák fűtésére nagyobb teljesítményű kerámia paneleket vásárolhatnak. A fürdőszobában a TeploCeramic panelek pótolhatatlanok, helytakarékosak és nem kell tartani a vízzel való direkt érintkezésüktől.

 • Komplett megoldások több szintes épületekben

  Manapság a kivitelezők nem alkalmazzák a terjedelmes, költséges és gazdaságtalan kazánokat és konvektorokat. Számukra a Teploceramic panelek kulcsrakész megoldást jelentenek az otthonok fűtésében. A ház és lakás berendezésének ára, csak a panelek, a csatlakozó vezetékek és a szabályozók vásárlásától függ. Maga a fűtés telepítése két vagy három lépésben zajlik: megcsináljuk a kerámia paneleknek kábelezését, felrögzítjük a fűtőelemeket és minden szobát a hőszabályozóra kötünk.A szabályzó kontrollálja a mikroklíma hőmérsékletét és gondoskodik az energia megtakarításról.

 • Munkaterületek fűtése 

  Irodákban, éttermekben és szalonokban, ahol az áram tarifák és a fűtésigény sokkal magasabb, mint a lakóparkok tényleges rezsiköltségei, ajánlott a takarékos TeploCeramic fűtőpanelek használata. Célszerű beprogramozni a fűtés bekapcsolását egy pár órával a személyzet munkába érkezése előtt és a kikapcsolását a munkanap végén. Fontos szerepet játszik az elektromos fűtőberendezések megjelenése is. Ahol fontos, hogy fenntartsák a korszerű megjelenést, a panelek márvány színei és keskenysége kiválóan illeszkedik a belső térbe.

 • Szociális létesítmények fűtése: óvodák, iskolák és kórházak

  Ilyen intézmények esetében kiemelkedően fontos az energia-megtakarítás, a biztonság és környezetbarát fűtés.  A TEPLOCERAMIC LLC által gyártott TC, TCM, TCM-RA, TCMT, TCMT-RA, SW, SWT, SWT-RA, SWRE, SWG, SWG-RA, SWGT, SWGT-RA, SW-PRO modellek természetes anyagokból készültek. Az előlap kerámiagránit és préselt gránit szemcsék keveréke, homok és egyéb anyagok hozzáadásával. A zárt rendszerű fűtőelem, llégmentesen kapcsolódik a fűtőtesthez. Ez a technológia biztosítja a komfortos meleg érzetet, megkíméli a levegőt kiszáradásától és a kellemetlen illatoktól. Minden TeploCeramic panel magas hullámhosszon sugározza a hőt, így azok nem károsak az egészségre, nem okozzák az emberi szerv és szövet felmelegedését. A TCM elektromos kerámia panelek nem jelentenek veszélyt a gyerekekre. Külön beszerelt hőmérséklet-szabályozóval lehetősége van ellenőrizni a kerámia felület felmelegedési szintjét.

 • Nem szabványos helyiségek fűtése

  A TeploCeramic LLC infravörös fűtőpaneleket templomok és székesegyházak is megrendelhetik, mivel ott magas mennyezetek találhatóak. Mivel csak az infravörös fűtőberendezések képesek az ilyen helyeken biztosítani az embereknek a meleget. Az ilyen nagy belmagasságú objektumok számára a fontos helyesen kiszámítani a szükséges fűtőkészülékek számát a helyiség térfogata figyelembevételével.

Összehasonlítás

A TeploCeramic összehasonlítása ház gázfűtési módszerrel.

Az összehasonlító számítások korrektsége végett ugyanazokat a kiindulási adatokat használtuk

Fűtési mód: alapfűtés.

Az utcai hőmérséklet téli időszakban -5 fok (átlag t°C).

Szobahőmérséklet – +21- +23 °C

Ház jellemzői: 100 m2-es tégla ház, falak: másfél tégla, belmagasság: 2,5 m. Duplarétegű ablakok.

Fűtés a TeploCeramic segítségével.

1 m2 terület panelekkel való felfűtéséhez, 50 watt energia szükséges (kismértékű hő veszteséggel)

Becsült költségek: [1m2 felfűtése x ház alap területe (m2) x 8 óra használati idő/nap (ennyit dolgoznak a panelek a kiindulási adatok alapján) x 30 nap], így megkapjuk az energia felhasználást. Már csak a tarifával való szorzás maradt hátra.

 

A TEPLOCERAMIC ÖSSZEHASONLÍTÁSA A HAGYOMÁNYOS KONVEKTOROS FÚTÉSSEL. 

A TeploCeramic infrapanelek korszerű fűtési módszert jelentenek.  A klasszikus konfekciós fűtési módszert egészíti ki. Az infrapanelek fűtési elvének titka az infravörös meleg hullámokban rejlik, amely abban különbözik a konfekciós fűtési elvtől, hogy először a falakat és a tárgyak felületét melegítik fel, melyek ezután felmelegítik a levegőt, így a levegő nem szárad ki, a meleg levegő nem száll fel a mennyezet felé, nem ég el az oxigén és megmarad a komfortos érzés. A hagyományos fűtés felmelegíti a levegőt, amely felmelegíti a tárgyakat, valamint kiszárítja a levegőt.   A meleg levegő pedig felszáll és a padlószinten alacsonyabb lesz a komfortérzet.

A fő különbség a Teploceramic és a konvektoros fűtés között, a működési elvük.

Kiindulási adatok összehasonlítása:

Fűtési mód – a fő fűtés.
A szoba jellemzői: szigetelt falak, belmagasság: 3 m-ig, ablakok: duplafalú ablakok. A Teploceramic fűtőpanelek infravörös hullámokkal melegítik a környező tárgyakat és a falakat. A panelek által felhasznált villamos energia teljes mértékben az ember és a helyiség felmelegítésére irányult, a felületek melegítése által. Befűtést követően a fűtőpanel csak ritkán kapcsol be, a hőmérséklet fenntartása érdekében, a meleget a falak tartják. Konvektoros fűtés. A konvektorok felmelegítik a levegőt. Meleg levegő felemelkedik, a hideg levegő leereszkedik. A mennyezet felé magasabb a hőmérséklet, mint az ember magasságában. Eredmény: ön még fázik, és a mennyezet területén nagyon forró a levegő, így a felmelegített levegő tulajdonságainak köszönhetően gyorsan lehűl és a konvektornak gyakran vissza kell kapcsolódnia a hőmérséklet fenntartása érdekében. Ráadásul a levegő a szellőző rendszeren keresztül távozik a kémény felé, így ön az utcát fűti és nem az otthonát. Ez azt jelenti, hogy jelentősen több energia használódik fel, amely kárba vész.

 

A TEPLOCERAMIC ÖSSZEHASONLÍTÁSA, KONVEKCIÓS FÚTÉSES TIPUSOKKAL. 

Hasonló eredményeket kapunk a hatékonyság és költséghatékonyság szempontjából az infravörös fűtőtestek más típusú fűtési berendezésekkel való összehasonlítása után.Az összefoglaló eredmények az alábbi ábrán/táblázatban láthatóak:

A TeploCeramic infravörös fűtőpanelek választásával ön az alábbiakat nyeri:

 • Minőségi fűtőpanelt elfogadható áron
 • Energia megtakarítás
 • Infravörös fűtőpanelt, amely harmonikusan illeszkedik otthonához
 • A kő terápiagyógyító hatásai
 • Nem túlszárított levegő a szobában
 • Gyors telepítés
 • Hatósági engedélyektől mentes beüzemelési eljárás
Felépítés

1. Fűtőelem – dupla szigetelésű nikróm fűtőszállal. Általában a kohászaban használják, ahol az üzemi hőmérséklet ezerszer magasabb, mint a fűtőkészülékben. Ezzel a panel élettartama 30 év. A kettős szigetelésű fűtőelem teljesen megszünteti a  feszültségingadozásokat, véd a túlmelegedéstől és a rövidzárlattól.

2. Előlapi oldal – kerámogránit. Préselt gránit reszelékből,  homok, agyag és egyéb anyagok keverékéből. Az elülső felület készítéséhez azért választottuk ezt az anyagot, mert erős, tartós és nem romlik a teljesítmény a nedvesség és a magas hőmérsékleti tényezők hatására. Az ütésállóság fokozása érdekében a keramialapot egy 1,5 mm vastag máz réteggel borítottuk, amitől a felülete fényes lesz.

3-4. Belső kialakítás – Szendvics szerű felépítés, több féle anyagú rétegekből (hőálló, hőszigetelő, hőtartó rétegek). Ennek következtében az infravörös fűtőtest hátsó oldalának 50 ℃, az elülső oldalának 85 ℃ a hőmérséklete.

5. Különleges, négykomponensű környezetbarát habarcs, amely összeköti a fűtőtest összes elemét. Amikor megszilárdul, a penel monolittá alakul. A csatlakoztatási módszernek köszönhetően a fűtőelem biztonságosan rögzített és nem érintkezik a levegővel, ami kizárja a károsodás lehetőségét.

6. A ház fémből készült. A fém vastagsága 1 mm, ami a panel szilárdságát és tartósságát fokozza. A fém ház festése – porított olasz festékkel. Dupla festés kívül és belül, speciális kemencében sütve. Ez a fém ház ellenáll a nedvességnek és a páratartalomnak.

7. Infravörös hullám – 8,33 μm-es hullámhosszon sugároz. Biztonságos és kényelmes. Egy kőből készült kandalló analógjaként sugározza a hőt. Mélyen és intenzíven melegíti fel a szoba falait. Emiatt a hőt hosszú ideig tárolják. Jótékony hatású az emberi egészségre, fokozza az immunitást és gyorsítja a sejtregeneráció folyamatát.

0

Kezdj gépelni majd nyomd meg az ENTER gombot kereséshez